I made this widget at MyFlashFetish.com.

Thursday, 24 March 2011

tAhNiaH DBS 3a&3b

nak ceta larh ckit
smalam kita org ada prtandingan
drama mandarin...best
msti larh cemua org kena ckp mandarin
dah nama pun drama mandarin
tajuk drama group kita org
    CINTA SEJATI!!!


walaupun kita org x dpt tmpat prtama
tp group kita org dapat bnyk gak larh adiyah
dr katogeri...

perlakon wanita trbaik
suara emas
pnyokong yg happening
bleh d kata kan majoriti adiyah DBS yg sapu
hehehe...


ckp mcm larh sy yg brlakon
hehehe...
sy just bahagian prop je
tp tetap bangga gak 
coz tanpa prop xjadi gak drama 2
hehehe


apa2 pun tahniah kpd semua
yg tlah brkerja keras utk 
drama mandarin smalam

ni salah 1 pic prop yg kita org wat









kafei dian = kedai kopi
ni plak slah 1 trofi yg group kita org dpat...:)











wat masa ni gmbar ni dulu larh
nnti upload lg...


      papai >)







Thursday, 17 March 2011

~fLy mE awAy~

masa mula2 dengar lagu ni rasa biasa je
2,3,4,5....10 kali dengar 
tiba2 rasa sweet plak lagu ni....hehehe
mybe mkan bnyk gula2 kot masa dgar
utk kali yg ke-10
bleh plak ye mcm 2...hihihi
so selepas rasa yg lagu ni sweet 
tanpa buang masa lg jadi-kan larh lagu
ni sbg lagu utk blog 
n!kiHsa !s aku 
skrg ni dah kali ke bapa pun xtahu
dah dgr lagu ni....hehehe

nah d cini ada lirik lagu-nya.....

Silver Moons and paper chains,
Faded maps and shiny things.
You're my favorite one-man show.
A million different ways to go.
Will you fly me away?
Take me away with you,
My love.

Painted scenes, I'm up all night.
Slaying monsters, flying kites.
Speak to me in foreign tongues.
Share your secrets one by one.

Will you fly me away?
Take me away with you,
My love.
 

Now I cant think what life was like
Before I had you by my side.
Cant say what I'd do without you,
Knowing what its like to have you.

Hidden walk ways back in time.
Endless stories, lovers cry.
In my mind I've been set free.
Will you take this Journey
You and Me?

Will you Fly me away?
Take me away with you,
My love.

Fly me away with you,
My Love.

Take me away with you,
My Love.

by: Annie little

Wednesday, 16 March 2011

miNi coopEr + viruS

                  jgn keliru ye...
tajuk d atas mmpunyai 2 cita yg brbeza

                      mini cooper >)
cite nya mcm ni td masa melangkah pulang dr kelas
       dlm kul 12.00 p.m berapa saat ntah
       tiba2 trnampak keta idaman melintas
                      depan mata 2
keta apa lg mini cooper la xkan mini mouse plak
                        cntik kot...
                          hmmm...
          bila agak nya nak dpa sebijik kan
             
           *aty ckp:  sabar ckin sabar
             bila dah keja nnti bleh la beli
   
   ini yg buat x sabar2 nak keja ni...hehehe

lebih kurang mcm ni la keta 2....tp warna itam































                                    virus >(

                          ni plak cita kucewa
ptg td sblm g klas g la lbry dulu coz nak print assgmnt

                  bila cucuk je pendrive kat pc 
      tup tup kena virus abis semua folder kena 
             dgn assgmnt sekali x bleh la nak print
                      agak tension d citu ye
                 dah la nak kena antar ari ni
           haishhh....pening juga pkir kan nya
pas 2 kwn sy call la member laki kita org tnya nak wat mcm mna
                coz dya pandai dlm hal2 mcm ni
                tpon pnya tpon, cuba pnya cuba
                             akhir-nya...
                   x bleh gak...tension gila
         so kita org pun dah xtahu nak wat apa
        masuk klas ptg td bg la tahu kat lecture
            yg pendrive kita org kna virus
           nasib la lecture kita org 2 baik
               dya ckp antr ari ahad ni
                        fuhhh....lega
            THANKS MADAM ZANA!!!

p/s = kpd kwn2 sy yg baca post ni..aty2 la dgn pc d libry ye..
         virus bnyk kot.... 


   



              

Monday, 14 March 2011

fAceblog ye...

hehehe....sy baru join faceblog
   sy ingt ada facebook je..
sy pun baru tahu td sal faceblog ni
   i2 pun member sy yg bagi tahu

member sy bagi tahu faceblog ni
   tempat ahli2 blog brkumpul
      btol ke???sy pun xtahu

        tp apa2 pun sy dah join
                       n
sy mmilih color ijau utk faceblog sy

          emmm....apa lg ye
i2 dulu larh xtahu nak cita apa lg ni...
           ok..ok ...paipai
                    >)

MNJAWAB peperiksaan kod COMEINYAKITASEMUA

            tanggal 14-march 2011
sy tlah d tag utk mnjawab solan2 ni...
wahh...tarikh sama dgn besday erma fatimah 2
kenal x??? alarh kakak kpd ummi aida 2
  cekarang dan kenal kan...kan kan
       apa yg merapu merapa ni...
cekarang brbalik kpd solan COMEINYAKITASEMUA

antara solan2 n jawapan nya ialah :-

1. anda xBOLEH kuar rumah tanpa apa ?
     mesti lah x bleh kuar rmah tnpa duit
                     penting 2
    lg 1 mesti la x bleh kuar rmah tanpa kasut
    xkan lah nak kuar rmah brkaki ayam kot
    nnti ayam xda kaki plak kan...hehehe

2. b4 kuar apa anda akan tempek pada wajah mnawan anda ?
            b4 kuar wajib tempek mestilah
       1)krim >krim muka ye bkn nya losyen tngan plak
       2)bedak>bedak muka larh xkan tepung plak kot
       3)prlembap bibir>kdg2 je xnak selalu takut bibir hitam
                                  (plak dah)
           tiga sudah la wat apa nak pakai bnyk2..hehehe

3. apa status anda sekarang ? single ? bersuami ? janda ? duda ?
                                   emmm....
             apa ya status sy skrg...anda tahu??
                        mesti lah x tahu kan
       sy skrg merupakan anak kpd mak dgn bapak sy...haha
                         sy cikarang SINGLE!!
                     (sja tulis besar ckit..hehehe)

4. apa yg anda lakukan sebelum tdor ?
    sblum sleep mesti lah sy akan g toilet dulu
         cuci muka,gosok gigi n basuh kaki
    masuk blik pakai la apa yg patut kat muka dulu
                      pas 2 tido lah...
          ehhh...sblm 2 baca la doa dulu

5. anda pnah ada secret admire x ?
        utk solan ni sy x sure lah
   awk g la tnya sndiri sapa yg mnat sy 2 ye..

6. anda rasa anda romantik x ?
       romantik @ x sy
   hanya my future husband je yg tahu..

7. tmpat yg anda nk pergi sekarang ?
           tempat yg sy nak pergi
    utk waktu ni dan saat ni  adalah...
                RUMAH sy
      windu sngt2 dgn family sy
    tp klu sy ada duit lah skrg kan..
          sy nak ge KOREA
           insyallah 1 ari nnti

8. solan wajib ni:
   apa pdapat anda ttg blog saya ?
   pada pndapat sy blog anda COOL
                   :)

sy telah mnjawab solan2 ni dgn jaya nya..
skrg anda bleh semak wahai tuan solan
                    aiman

                   sekian....

ciNta MeGa ke ILusi????

          masa lagu ni mula2 kuar d radio
               ingat tajuk nya cinta mega
    bila spupu tnya dgn yakin-nya bagi tahu
                  tajuk lagu ni cinta mega
                         sekali cilap da..
                   hahaha....confiden gila
            rupa2 nya tajuk lagu ni ILUSI la...
                  nasib baik spupu yg tnya 
        kalau org lain yg tnya sure malu besar
 coz masa bagi tahu dya ari 2 mmg btol2 yakin...
                   apa la ckin ni....hehehe


ni lirik lagu ILUSI bkn CINTA MEGA ye,,,,:)


               Ilusi - Adira AF8

rasa suasana riang berdua
saat ku kau lupakan saja
menari di minda hingga terleka
beralih ke alam yang nyata

tersentuh bagai dicabut beribu batu
bebas sayap ku
pabila bercinta dan dicinta
cari cinta, cinta mega
biar cinta jadi fenomena
sukar aku, panahan mu..panahanku
hak milik mu, biar panah ku terus di situ

inilah petanda telah bermula
ilusi baru dalam skesta
memenuhi masa dengan ceria
bagai ledakan supernova

tersentuh bagai dicabut
bebas sayap ku
pabila bercinta dan dicinta
cari cinta, cinta mega
biar cinta jadi fenomena
sukar aku, panahan mu..panahanku
hak milik mu, biar panah ku terus di situ

ilusi..biar ia jadikannya realiti
aku menyanyi...
biar diriku mencapai rentak infiniti yang tinggi

tersentuh
bebas sayap ku
pabila bercinta dan dicinta
cari cinta, cinta mega
biar cinta jadi fenomena
sukar aku, panahan mu..panahanku
hak milik mu, biar panah ku terus di situ         

Sunday, 13 March 2011

pErcaya @ tidAk!!!

             percaya @ tidak???
kuasa-nya xda siapa pun bleh duga kan.
batu rupa mcm kepala unta,buaya n ikan
          gua n bukit bentu muka org

                   tgk la video ne.
video

mcm2 yg kita xtahu kan(bg sy pndapat sy lah)...
    coz kita ni cuma manusia biasa je...
       sekian...assalamualaikum..

Saturday, 12 March 2011

ehhh...buliten Gumbira ni....>)

dLm kemalasan utk wat complaint letter
  tiba2 ja nset kwn sy mira berbunyi...
    tet tet tet (bkn bnyi sbenar)
dgn pantas dan tuntasnya dya pun mmbaca...
              n then...jeng jeng
dya brcuara nak tau berita baik ke buruk???
dgn yakin nya ku brkata mesti la yg baik dulu
     (dlm aty mntak2 la klas cancel)
akhirnya apabila kwn ku bg tahu berita 2...
                 ya ya ya..
     tidak salah lg apa kata aty ku
      mmg klas pg esok cancel...
                    yesss!!!
dgn pantasnya mningalkan segala buku d atas meja
           trus menuju ke laptop
buat apa lg buka muka buku n my new blog la..
                      hehehe
           ish2...apa nak jd ni ckin!!!

  tp tujuan utama tlis enter ni nak bg tahu
my roomate mrangkap classmate ku aiman
    yg esok klas kita CANCLE!!!
beberapa puluh minit td masa kamu g tandas
              kami dpat berita ni....
                hehehe...soli yo..

       emmm...berita yg x best plak
      kelas gnti larh plak ari khamis ni...:(
       
     tp apa2 pun tetap gumbira utk esok
    ok lah nak g tgk muka buku plak larh..
                      baibai..

akHirNya celEcai Cudah......


                   hureyyyy......
        akhirnya celecai cudah 1 assgmnt
walaupun ada lg assgmnt nak kena antr next week
      kuweng la ckit beban kat bahu ni
setelah mnyengkan mata celama bebelapa ari...
       assgmnt biz.com celamat tnggal!!!
       
        Tq kat cemua my gelup member
yg cama2 brjuang hngga ke taipan yg trakhir....
            
                oppsss!!!!
     lupa plak yg ciap baru report larh...
                 hmmm....
    so cekarang ni cambung wat video lah plak...
         kwn2 mali kita cama2 berucaha ya...
      
         stop dulu larh nnti menaip lg
                    papai!!

Friday, 11 March 2011

sy waRga baRu Blogger...(:

X d sngka2 tiba2 je nak wat blog
               hehehe...:)
 dah la wat blog time tgh cibuk wat assgmnt..
              apa nak jadi ni...ishh2
pekara ini mngkin sbb tension wat assgmt kot..hahaha
             salahkan assgmnt plak....
                   ishh2 lg skali
tapi apa2 pun blog sy sudah solosai d upgrate
                   so cekarang
       kena cambung wat assgmnt la...
                     huhuhu...
          biz.com teng wo (tnggu sy).